Zoete-aardappeltiramisu met kokos
25 min bereidingstijd
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Bereid de zoete aardappelblokjes in de oven of de airfryer volgens de aanwijzingen op de verpakking. Strooi ze op een schaal en laat ze afkoelen tot kamertemperatuur.
- Los intussen het koffiepoeder op in 50 ml heet water. Schenk de koffie in een diep bord en meng met 50 ml amaretto.
- Maal in de hakmolen de blokjes zoete aardappel met de resterende amaretto zo glad mogelijk.
- Klop met de mixer de mascarpone met de slagroom, de vanillesuiker en de suiker tot een stevige, schepbare crème. Schep de zoete-aardappelpuree erdoor.
- Doop de helft van de koekjes in het koffiemengsel. Leg ze op de bodem van 4 feestelijke (wijn)glazen; breek een stukje af waar nodig. Schep de helft van de mascarponecrème op de koekjes en strijk glad.
- Doop vervolgens de resterende lange vingers in het koffiemengsel en maak opnieuw een koeklaag op de crème; breek ze weer op maat. Schep de rest van de mascarponecrème erop en strijk glad.
- Bestrooi de tiramisu met de kokos. De tiramisu kan meteen geserveerd worden, of zet de glazen tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 675 kcal
- 41 g vet waarvan 26 g verzadigd
- 54 g koolhydraten
- 6 g eiwit
- 3 g vezels
- 0,3 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen